SEC303: Cybersecurity Simplified for Non-Technical Users

 

Cursusduur: 2 dagen 

Cybersecurity is een grote zorg voor iedereen, maar het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. 

Cursus Introductie

Deze training is ontworpen om cybersecurity voor de niet-techneuten te vereenvoudigen. Het bekijkt cybersecurity vanuit het perspectief van de gebruiker. Wij leren u hoe u gegevens op elk apparaat kunt beschermen tegen alles wat de digitale veiligheid en privacy kan schenden bij communicatie op het internet. Het gaat om het creëren en onderhouden van digitale basishygiëne. De focus ligt op de acties die u vandaag zou kunnen ondernemen om uw cybersecurity aanzienlijk te verbeteren en uzelf, familie en bedrijf beter te beschermen. 

Aan het einde van de training begrijpt u de beveiligingsprincipes en hoe u deze kunt gebruiken om eenvoudige cyberhygiëne te implementeren die enorme voordelen voor uw digitale beveiliging gaan opleveren. 

Voor het gemak hebben we Cybersecurity vanuit het perspectief van de gebruiker behandeld door deze eenvoudige vraag te beantwoorden. “Wat kan ik doen om online veilig te zijn en mijn privacy te beheren?” Het antwoord op deze vraag verdelen wij in vier hoofdgebieden van Cybersecurity & Privacy: 

  • Beveiliging van het apparaat 
  • Beveiliging van gebruikersaccounts 
  • Communicatiebeveiliging 
  • Privacy 

Deze cursus leert hoe u verschillende beveiligingsprincipes in het dagelijkse leven simpel kunt implementeren. Ten slotte krijgt u een geschreven plan van aanpak om deze op te volgen. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere hoe u uw beveiliging sterk kunt verbeteren door zeer eenvoudig de volgende onderwerpen te implementeren: 

Training inhoud

Wachtwoordbeheer  

Elke gebruiker moet tegenwoordig de toegang tot tientallen, zo niet honderden websites vandaag de dag beheren. Het kan verwarrend en moeilijk zijn om voor al deze websites de verschillende wachtwoorden te beheren. Als gevolg hiervan wordt vaak hetzelfde wachtwoord voor meerdere sites gebruikt. In cybersecurity is dit al het eerste probleem dat moet worden opgelost. In deze sectie leert u hoe u al uw account op een centrale locatie kunt beheren en uw accountreferenties op een veilige manier kunt beheren. 

Tweefactorauthenticatie (2FA) 

Alleen een wachtwoord gebruiken is niet de sterkste vorm van verificatie. Daarom wordt het gebruik van een tweefactorauthenticatie (2FA) sterk aangemoedigd. Hoewel dit uw beveiliging zal verhogen, creëert het wel een nieuwe uitdaging voor het beheren van deze 2FA-codes. Het is dus belangrijk om te weten hoe u dit 2FA-systeem kunt beheren en back-uppen. 

Schijfversleuteling 

Schijfversleuteling is niet voor spionnen of criminelen die iets te verbergen hebben. Versleuteling is een legitieme cybersecurityscontrole die u kan helpen de beveiliging te verhogen, of u nu iets te verbergen heeft of niet. Het kan ook helpen bij het verbeteren van uw privacy door vertrouwelijke informatie op uw computer te beschermen. 

Versleuteling wordt echter niet veel gebruikt door gebruikers vanwege de persieve complexiteit. Uw e-mails, betalingsgegevens en andere soorten imformatie kunnen worden beschermd met behulp van verschillende vormen van versleuteling die gemakkelijk te gebruiken zijn. In deze sectie leert u de verschillende soorten versleutelingen die voor u beschikbaar zijn als onderdeel van uw beveiligingsmaatregelen voor cybersecurity en hoe u deze correct kunt implementeren. 

Systeembeveiliging 

Goede beveiligingsmaatregelen moeten beginnen met het systeem. U leert uw systeem te beveiligen door goede beveiliging van besturingssystemen te implementeren. Eindpuntbeveiliging instellen om een mogelijke inbraak in uw systeem te detecteren en te stoppen. 

Browserbeveiliging 

De browser is de belangrijkste tool geworden die we dagelijks gebruiken. Als zodanig staat de browser dagelijks op de vuurlinie van phishing-aanvallen, malware en hackers die proberen gebruik te maken van verkeerde configuraties of bugs in de browsers om toegang te krijgen tot het systeem. Het is belangrijk om een veilige browser te kiezen, maar leer deze dan ook regelmatig te onderhouden. Leer beveiligingsextensies te gebruiken die uw beveiliging op het internet aanzienlijk verbeteren. 

Mobiele beveiliging 

Mobiele telefoons worden tegenwoordig voor alles gebruikt, van eenvoudige telefoongesprekken en chatten tot internetbankieren. Een gecompromitteerde telefoon is een compromis van je leven. Het continue leren beveiligen van uw telefoon en het handhaven van de beveiliging is sterk aanbevolen om deze skills te hebben. 

Beveiliging van back-ups 

Met de enorme verspreiding van phishing- en ransomware-aanvallen leren steeds meer mensen over het belang van een goed back-upsysteem. Het is echter nog steeds erg moeilijk voor de ““niet-technische’’ mensen om een back-upsysteem te implementeren dat een ransomware-aanval kan weerstaan. Het doel van deze sectie is om u te leren hoe u een goed back-upsysteem kunt implementeren dat een ransomware-aanval kan beperken. 

Sociale media vergrendelen 

Sociale media is een belangrijke bron van risico’s voor cybersecurity en de online veiligheid. Het plaatsen van te veel persoonlijke informatie verhoogt uw blootstelling aan cybercriminaliteit. De kans dat een succesvolle phishing-aanval op u kan werken, hangt deels af van hoeveel informatie cybercriminelen over u kunnen leren. Veel van de informatie die ze nodig hebben, is te vinden op uw berichten en profielen op sociale media. Het is erg belangrijk om te leren hoe u uw sociale mediaprofiel kunt beveiligen en hoe u online veilig kunt blijven. 

E-mailbeveiliging 

E-mail is nog steeds een belangrijke manier van communiceren. Veel van de oude problemen van e-mail, zoals spam en phishing, zijn er echter nog steeds. Hoewel er veel technologieën zijn om deze problemen aan te pakken, worden ze niet vaak geïmplementeerd. Als gevolg hiervan gebruiken de meeste mensen e-mail nog steeds (te) onveilig.  In deze sectie leert u welke soorten beveiliging u kunt gebruiken om uw e-mailcommunicatie te beveiligen en hoe u deze kunt implementeren. 

Virtual Private Network (VPN) op alle apparaten 

Het gebruik van een VPN voegt een beveiligingslaag toe aan uw internetverkeer en kan voorkomen dat slechte bedoelende mensen uw privégegevens zien. Leer dagelijks uw VPN in te stellen en te gebruiken, omdat het is ontworpen om twee onderwerpen te bieden. Privacy van uw communicatie en vertrouwelijkheid. 

Deze oplossing biedt gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een privénetwerk, ook al zijn ze er niet fysiek mee verbonden. 

Geef externe werknemers de toegang tot bedrijfsresources zonder de beveiliging in gevaar te brengen en om informatielekkage te voorkomen. 

Verbeter uw online privacy op het internet om webverkeer te verbergen voor netwerken die niet worden vertrouwd. Verberg uw IP-adres (Internet Protocol) en versleutel de gegevens die u via internet verzendt terwijl u verbonden bent met een VPN. 

Zorg voor een goede beveiliging wanneer u toegang krijgt tot openbare wifi-netwerken op luchthavens, cafés of hotels. Hackers gebruiken vaak een openbaar netwerk om de gebruikers van die netwerken aan te vallen. 

Wi-Fi-beveiliging  

Wi-Fi is overal. Hackers zijn er dus ook overal om je aan te vallen bij het gebruiken van Wi-Fi. Er zijn vele manieren waarop u uw wifi-verbinding thuis en onderweg kunt beveiligen. In deze sectie leert u voor welke soorten aanvallen wifi-netwerken kwetsbaar zijn en hoe u zich ertegen kunt beschermen. 

Netwerksegmentatie 

Het maakt niet uit hoe klein een netwerk is, iedereen en elk apparaat in het netwerk wordt aan elkaar blootgesteld. Als u andere mensen eenmaal toegang geeft tot uw wifi-netwerk, hebben ze altijd toegang wanneer ze zich in de buurt bevinden, tenzij u het wifi-wachtwoord wijzigt. Zodra ze toegang hebben, hebben ze ook toegang tot andere apparaten in uw netwerk, zelfs als u niet thuis bent. Dit is een van de redenen waarom u uw netwerk wilt opsplitsen in verschillende partities of beveiligingszones, zodat u apparaten in afzonderlijke beveiligingszones kunt plaatsen, afhankelijk van de beveiligingsvereiste. 

Internetveiligheid voor iedereen  

 In deze sectie leert u hoe u kunt voorkomen dat websites elke beweging van u kunnen volgen en hoe u iedereen in uw huishouden of uw bedrijf kunt beschermen. 

Implementeer sterke privacy in uw browsers. 

Stel een sterk verkeersfiltersysteem in voor het hele gezin en bedien dit op uw router(s). 

In deze sectie leert u hoe u gratis tools kunt gebruiken om DNS-filtering in te stellen op uw thuisnetwerk of op het kleine bedrijfsnetwerk om uw privacy te beschermen en phishing-aanvallen en andere kwaadaardige activiteiten online te verminderen. 

Meer informatie over het instellen van DNS-omleiding om alle schadelijke site-aanvragen te stoppen. 

IoT-beveiliging 

Als je beveiligingscamera’s, babybewaking, smart-tv’s en andere slimme apparaten hebt, bezit je dus IoT-apparaten. Deze apparaten zijn niet alleen verbonden met internet, maar stellen ook uw privacy dagelijks bloot aan het internet. Veel van deze apparaten zijn niet beveiligd omdat er geen ingebouwde beveiliging is en apparaten met ingebouwde beveiliging zijn vaak niet correct geconfigureerd. Meer informatie over de eenvoudige stappen die u moet nemen om uw IoT-apparaten te beveiligen en de aanvallers een stap voor te zijn. 

 Er zijn verschillende soorten beveiligingsmaatregelen die u kunt implementeren om te voorkomen dat ongenode gasten u en uw gezin weten te vinden. Deze sectie leert u met eenvoudige stappen te voor zorgen dat uw slimme gadgets of gadgets niet worden gehackt. Het zal u ook laten zien hoe u sterke beveiligingsmaatregelen kunt instellen om u en uw gezin te beschermen. 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Als je een “niet-technische’ gebruiker bent en jezelf wil beschermen tegen hackers, dan is deze training iets voor jou! Je hebt geen voorkennis of ervaring met cybersecurity nodig om deze cursus te volgen. Het is speciaal ontworpen voor de “niet-technische’ gebruiker die op een eenvoudige manier de basisprincipes van cybersecurity snel te leren. 

Hoe kan je deelnemen

Dit is een 2-daagse training,
Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op via: info@intellfence.com